Därför är Nordanro byggarnas nya favorit

Det nya köksmärket Nordanro har skapat ett starkt intresse hos fastighetsutvecklare.
Men varför? Vi listar de sju viktigaste förklaringarna.

Nordanro Gryning 1240X600

För några år sedan gjorde ett nytt, brett kökskoncept entré på den svenska marknaden: Nordanro. Varumärket utvecklas av Elon och tillverkningen sker i Tyskland, där en av världens största och mest välrenommerade köksfabriker har sitt säte – Nobilia.

Nils Lignell, som säljer kök och vitvaror på Elon i Alingsås, märkte direkt hur fastighetskunder och byggfirmor vaknade till liv.


– Det finns ett mycket starkt intresse, säger han.
Frågan är varför. Den svenska marknaden är inte svältfödd på köksleverantörer. Det finns aktörer inom varje segment.
Men Nils Lignell berättar om en samling fördelar som är särskilt viktiga för kunder inom bygg och fastighet.

 

  1. Snabb montering. “Det mesta hos Nordanro kommer förberett från fabriken. Handtagen är förborrade. Du behöver inga dekorsidor. Många stommar följer samma färg som luckan. Socklar och många andra detaljer är förberedda för montage. Lådorna är förinställda. Det är bara några exempel på saker som underlättar monteringen”.
  2. Robust konstruktion. “Oavsett om du utvecklar hyresrätter eller bostadsrätter vill du att köken håller länge. Nordanro har en oerhört robust konstruktion. Faktum är att stommarna är byggda för att flytta hela köket, vilket är ett vanligt fenomen nere i Europa. De tål en hård användning helt enkelt”.
  3. Kontroll över hela kedjan. “I de projekt jag säljer in så gör vi ritningarna, tar fram köket, levererar och monterar på plats. Det är väldigt få aktörer som klarar hela kedjan. Vi på Elon kan göra det, vilket uppskattas av många byggare som vill fokusera på helheten”.
  4. Stilar för alla smaker. “Eftersom Europas största köksfabrik är underleverantör finns det stilar och färger som passar alla smaker och trender. Det är viktigt eftersom vi märker att efterfrågan på en personlig stil är större än någonsin. Här kan vi också erbjuda tillval för slutkunderna i Elons butiker, så att de hittar exakt den kökslösning vill ha”.
  5. Lätt logistik. “Pallhantering är jobbigt på ett bygge. Det är alltid ont om plats för förvaring av byggmaterial. När vi anländer med våra kök kommer de utan pall och bäddar för en smidig hantering. Chauffören blippar av varenda produkt som lämnar lastbilen för att säkerställa att ingenting saknas. Benen kommer delvis förmonterade, så snickerierna kan ställas på plats i snabb takt”.
  6. Leveranssäkerhet. “Vi har en av världens största fabriker i ryggen. De spottar cirka 3 400 kök per dag. Det är oerhört hög leveranssäkerhet. Jag har inte haft en enda restning på det jag levererat. Byggarnas tidplan håller med Nordanro och jag känner mig väldigt trygg som säljare när jag vet att det funkar hela vägen”.
  7. Enkel eftermarknad. “Det följer med en ID-bricka till varje kök som man sätter i diskbänksskåpet. Händer något med köket i framtiden, exempelvis om en luckan går sönder, så behöver inte förvaltarna klampa in i lägenheten. Det räcker med att de får veta vad som står på ID-brickan. Det blir alltså en fullständig spårbarhet. Vi vet vem som producerade köket samt när och var. Det gör att eftermarknaden blir väldigt enkelt. Det är bara ringa till fabriken, läsa upp ID-numret och beställa reservdelar”.