Nordanro gör succé bland fastighetsutvecklare

Standardutformade kök i vitt har länge producerats till hyreslägenheter runt om i Sverige. Joakim Berg på Arkblad fastigheter i Alingsås har sett en stor efterfrågan på möjligheten att göra personliga tillval till sin lägenhet bland hyresgäster.

Köksmärket Nordanro erbjuder kök med hög kvalitet till ett rimligt pris med goda valmöjligheter – något som Arkblad fastigheter tycker är rätt väg att gå i utvecklingen av hyreslägenheter.

Nordanro Gryning 1240X600

Det senaste året har cirka 100 hyreslägenheter producerats i den växande kommunen Alingsås. Kommunen har drygt 40 000 invånare där många är på jakt efter en hyreslägenhet med det lilla extra.

Joakim Berg, som ansvarar för bygg och renovering på Arkblad Fastigheter i Alingsås berättar att de sett en stor efterfrågan på möjligheten att göra specifika tillval till sin hyreslägenhet för att göra den mer personlig. De har noterat att många tycker att köket är det rum som är extra viktigt att få sätta sin egen prägel på.

Hyresrätter har länge inretts med identiska vita kök i enkel design. Arkblad fastigheters vision är att kunna erbjuda ett bredare utbud av valmöjligheter när köken ska byggas. Material på bänkskivor, luckfärg, och handtag vill de att man ska kunna bestämma själv för en att ge sin lägenhet en unik stil, precis på samma sätt som bostadsrättsköpare kan.

Nordanros kökslösningar blev det självklara valet när Arkblad fastigheter jämförde utbudet hos olika köksleverantörer. Joakim Berg berättar att kombinationen av varumärkets många valmöjligheter med hög kvalitet och ett skäligt pris gynnar både hyresgäster och förvaltare.

Köksvisningslokal i Alingsås Elon-butik

Inte tidigare än förra året gjorde Elons köksmärke Nordanro entré på marknaden i Sverige.

För att hyresgäster, och övriga kunder ska känna sig säkra på sina tillval, har en köksvisningslokal Elons butik i Alingsås byggts upp. I lokalen kan man känna på produkterna, jämföra dem med varandra och få hjälp med vilka som passar ens lägenhet och stil bäst. Elon har kontroll över hela kedjan för Nordanros kök – allt från köksritningar, till beställning och slutligen leverans till byggarbetsplatsen. Nils Lignell på Elon i Alingsås säljer kök och vitvaror och poängterar att det är en trygghet för fastighetsutvecklaren att allt sker via Elon.

Leveranssäkerhet

Nils har fått positivt gensvar från Nordanrokunder och har hittills sålt cirka 300 kök från köksmärket som använts i olika projekt. Något som uppskattats av byggarna på arbetsplatserna är leveranssäkerheten, kökets stadiga konstruktion och smidiga montering. Joakim Berg betonar att leveransen från Nordanro skiljer sig från traditionella köksleveranser som ofta överlämnas med flera lådor staplade på en pall.

Nordanros leveranser har utformats med mottagaren i beaktning och överlämnas med skåp ställda i den ordning de ska placeras i köket. Innan produkterna lämnar lastbilen skannas de för att garantera att ingenting i ordern missats.

Tack vare den strukturerade leveransen sparas mycket tid som kan läggas på uppbyggnaden av köket i stället.

Ytterligare en åtgärd Nordanro gjort för att underlätta monteringen är att förbereda så mycket som möjligt innan avgång från fabriken. Lådorna förinställs, handtagen förborras och för att slippa dekorsidor, följer många stommar med i samma färg som luckan.

Medföljande streckkoder underlättar service

På varje bänkskåp sitter en streckkod som kommer väl till användning när fastighetsutveckarna behöver ta reda på vilka produkter och skåp som suttit i specifika kök. Förut krävdes det att man letade reda på gamla fakturor och ritningar för att lista ut namn och artikelnummer på det man sökte, men nu får Elon upp hela köksritningen när streckkoden skannas. Joakim Berg är positiv till streckkoderna, som han förklarar spar dem mycket tid och är energi.